Besökare

fredag 21 februari 2014

Svenskarnas paradis

Magsjukan stannade kvar lite längre. Men jag vet inte jag, man kanske ska tänka på vad man stoppar i sej efter en sådan åkomma. Man kanske inte ska smälla i sej en Massaman curry direkt. Man som i min man. Nu väntar jag bara på "jag måste köpa en whiskey om jag ska bli frisk-tramset".

Jaja, nog om det.

Vårt hotell är verkligen bra på alla sätt och vis. Urgod frukost, trevlig personal, bra pool och fina utrymmen. Kanske lämnar vår utsikt aningen mer att önska, men om ni tittar riktigt noga, långt där borta i fjärran så har vi, vad en mäklare skulle kalla för, havsglimt.


Inzoomning på havet.


Vi har bestämt oss för att inte bo för länge på samma ställe, det må vara jobbigt med i- och urpackning men det är så värt det, miljöombyte behövs. Vissa boenden är ju superbra och då ångrar vi oss lite, hade gärna stannat längre, men vi vet ju aldrig, ibland blir det tvärtom. I alla fall så har vi satt en maxtid på två veckor, sen flyttar vi vidare.

Vi kommer att stanna på Koh Lanta i drygt tre veckor till. Detta hotell stannar vi på fram till den 4 mars då vi flyttar till en annan strand någon mil bort. De sista nio dagarna bor vi vid samma strand som då vännerna var här, dock inte samma hotell. När vi åker från denna ö kan vi således vara tipsare om bästa platsen att bo på, ifall någon av er funderar på att resa hit.

Vi gillar Koh Lanta. Finfina stränder, verkligen. Det är som det står i resekatalogerna - svenskarnas paradis, svenska är typ det enda språk vi hör, ja, och lite finska och tyska här och var. Här kan man köpa svenskt lösgodis, äta svensk mat och titta på Melodifestivalen (man slipper den ingenstans, suck...). Om jag bara skulle resa ett par veckor hade jag nog inte valt att komma hit, det är som att vara i Sverige fast sjukt mycket varmare. Ja, och med väldigt mycket finare stränder, förstås. Nu är det annorlunda dock, när vi är borta så länge, för oss är det ju nästan exotiskt med spagetti och köttfärssås.

Våra nästa resmål blir av helt annan karaktär än denna ö. Vi kommer att åka till två småöar - Koh Jum och Koh Lipe. Den sistnämnda benämns nästan överallt som en paradisö. Båda öarna är lugna platser med färre turister. På Koh Jum kommer vi att bo i en bungalow på stranden (jag har redan mardrömmar om spindlarna som kommer att krypa in mellan springorna i väggarna och vidare mot min säng....) och där har vi inte ens internet. Hur ska vi klara oss, liksom ;)

Idag har vi, än så länge, hunnit med poolen och lunch på en svenskägd restaurang. Nu softar vi inne i ACn och leker med Speedors (???) .


Just ja, lördagsglassen är också avklarad.


Johan kom just hem från en promenad, på vilken han fick tag i en svensk barnbok (äntligen!!!) och en Kalle Anka-pocket, så ikväll blir det sagostund.

Nu eftermiddagste/kaffe och sen ska vi tydligen spela bingo (alltså, jag är verkligen ingen sällskapsspelare, men jag lär väl bjuda till).

Trevlig helg!


3 kommentarer:

  1. Åh Kicki, allt låter så fantastiskt!!! Förutom magsjukan då! Hoppas han är helt bra snart! Själva missade vi en bröllopsfest i Tyskland ni i helgen för att Patrik åkt på magsjuka...
    Ha en fortsatt fantastisk resa!

    SvaraRadera
  2. Det är ju toppen!!
    Bästa reseguiden 👍
    Ha det gött
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ibland kan man längta sig tokig efter svensk mat! Hände rmig sällan förut (har mest längtat efter thaimat de här åren, finns inte här), men de senaste fyra veckorna har varit jobbiga. Cravings måntro? Eller bara för att jag vet att jag inte komme ratt få något förrän till jul? Har börjat fila på en plan att åka till Solkusten. Ska finnas svenskaffärer där..

    SvaraRadera