Besökare

tisdag 28 januari 2014

Kort om dagen

Jag startade dagen med morgonpromenad på stranden. Det var nästan tomt på folk. Bara några thailändare som plockade snäckor,


och ett gäng tjejer som utövade tai chi eller yoga eller nåt.


Älskar lugnet på morgonen. Inget annat hörs än vågornas brus och luften är fortfarande sval. Nä, nu överdrev jag. Det är redan klibbigt varmt och aporna tjattrar ikapp med bruset.

Men ändå, det är en fin stund, morgonpromenaden/joggingen.


På förmiddagen tog Johan och barnen en tuk tuk ner till stranden. Jag mötte upp lite senare och då var det sannerligen inte folktomt. Onödigt och så, men jag störde mej oerhört på överbefolkandet, så vi letade upp en folktom restaurang för min sinnesros skull.


På eftermiddagen hängde vi vid poolen och pratade om hur härligt det ska bli imorrn, när vi får kramas med familjen Jansson/Sundqvist. Vi fick en vinterbild tagen från deras bil på vägen mot Arlanda. Lennon och Vince är lika förväntansfulla som kvällen innan julafton. Jag är värre.


Nu är det avkylning inne i AC.

Lennon och jag skriver.


Johan och Vince läser.


Ikväll väljer vi mellan restaurangbesök eller take away.

Ja, ni... Det är helt sjukt det här, att vi har det som vi har det. Väldans fint. Och nu kommer vi att få dela det fina med vänner i tre veckor.

Tacksam.

Lämnar er med ännu en bild och en fråga.

Jag, Lennon och en tupp.


Och nu till frågan;

Hur kommer det sej att alla tuppar, hönor och kycklingar stannar på just sin gård? Det är helt sjukt, tycker jag. Där bor de, på en liten uppfart vid ett skjul längs vägen, och där pickar de med sina näbbar i marken, men de verkar aldrig intresserade av pickande på annan mark. De ränner heller aldrig ut på den tätt trafikerade vägen. How, liksom?!? Varför rymmer de inte?

Hej så länge!

1 kommentar:

  1. När jag var liten så hade vi höns & även kalkoner. De stannade till en viss del på gården men kunde rymma.
    Men jag vet inte varför de väljer att stanna, kan kanske handla om tryggheten då de vet att maten är där. Eller så har jag fel.
    Vad härligt med besök av vänner. Min ena brors svärmor var i samma område som ni här om dagen, tyckte det var komiskt, hon kommer från Köping.
    Ha det fint! :)

    SvaraRadera