Besökare

tisdag 14 april 2015

Föräldrakarma

Mitt och makens föräldraskap är mer ofta än ibland en katastrof. Åtminstone när det kommer till att komma ihåg saker som att;

- vår äldsta son ibland ska ha med sej matsäck till skolan

(Det värsta som finns är när ungen kommer hem och säger; "Mamma, idag skulle vi haft matsäck med oss men jag hade glömt så då fick jag gå till matsalen och hämta." Då vill jag dö! På riktigt. Jag överdriver INTE!)

- när någon av våra ungar tappar en tand, så är det VI som är tandfen

(Nu är ju inte det nödvändigt att ha den traditionen men eftersom VI SJÄLVA infört den kan man ju tänka att det också är vårt ansvar. Två gånger, och jag upprepar, TVÅ gånger, har vi lagt en tandjävel i ett vattenglas och ba, åh Lennon, vad spännande för dej i morgon att vakna och se om det kommit någon peng! Lika många gånger har ungen vaknat och väckt mej med ett försiktigt; "Mamma, tandfen kom inte inatt." Senast i morse.)

- vår äldsta unge spelar fotboll och ska vara med på springtävlingar och då krävs kläder samt skor för detta

(Idag stod vi som fån och ba, HUR mycket kläder behöver en unge??!)

- i Sverige finns det fyra årstider och alla dessa kräver olika slags kläder

(KÖP DEM I TID FÖR FAN!)

- med barn kommer utvecklingssamtal och föräldramöten

(Kalender. Är det något vi hört om? Nej, tydligen inte. Förra veckan kom jag en timme försent till ett utvecklingssamtal som skulle ha varat i en halvtimme. Skammen. Jo! Skammen!)

- barn växer, barn behöver därmed större storlekar på sina kläder och detta fenomen sker oftare än en gång var tredje år

(Utan barnens farmor skulle de förmodligen alltid gå i för små kläder/fel kläder för årstid/trasiga kläder.)

- när man varit på ett utvecklingssamtal för sonen i första klass och kommit överens med läraren om att barnet ska göra vissa saker hemma, så GÖR MAN OCKSÅ DESSA SAKER HEMMA!

Bland annat! Hela denna lista är BLAND ANNAT! Vår föräldrakarma är långt åt helvete och när jag tittar på mina ungar vill jag dö av dåligt samvete.

Andra saker som drar ner vår karma är att;

- jag och Johan avskyr att åka till badhus eller andra aktivitetsställen på helger, lov och semestrar eftersom vi båda får lätt ångest av för mycket folk och köer

(Vi gör det aldrig! Vi kör off season, vilket leder till att det är mycket våra barn aldrig får göra. Som att åka slalom, till exempel. Jag får andningssvårigheter bara jag tänker på liftköer och trånga restauranger/värmestugor. För att inte tala om hur mycket pengar man måste lägga ut för dessa köer och restauranger. Detta med att våra barn inte har åkt slalom är värre än att vi tex inte åker på äventyrsbad så ofta eftersom att jag som liten både tränade och tävlade i denna sport. Jag är uppvuxen typ i Sälen och nu har jag inte ens vett (läs: vilja/ork) att visa mina barn det härliga med nedförsåkning.)

- varken jag eller Johan gillar att leka

(Jag kan inte. Det går inte. Jag tycker att det är så vansinnigt tråkigt.)

- vi är ganska så stränga

(Jag kan inte ens räkna alla gånger mina barn säger; "men alla andra får det!" Jorå, jag är medveten om att detta är en vanlig fras hos en barnfamilj, men det är i så många olika sammanhang jag hör detta hemma hos oss att jag på allvar är orolig för hur hårda vi är.)

Nä, jag vågar inte skriva fler saker. Jag ryser bara jag läser igenom detta. Sitter nu och tröstar mej med all kärlek de får, alla pussar och kramar. Och det faktum att de en dag kommer att tacka mej för nyttig mat och miminmalt med socker (alltså, minimalt är ju relativt men jag är värsta sockerpolisen. OBS! inte när det gäller mej själv (?!?!?).)

Vad fint att jag har börjat blogga igen, va? Oh, my god!

Nämen... Om inte annat kan man ju läsa detta inlägg och antingen känna igen sej eller tänka att shit, vad bra jag är, sånt där glömmer/gör jag aldrig.

Eller så kan man titta på bilden nedan när jag mediterar och skratta lite. Jag hade en tanke om att inspirera, ni vet som så många gör på sociala medier när det kommer till yoga och meditation.

Jamen, typ så här;


Synd att jag inte lyckades...


Oh, well.

Nu ska jag laga mat. Vegetarisk sådan. Utan socker (det är så jag jobbar med att förbättra min föräldrakarma). Sen ska jag fortsätta med att försöka hålla tårarna borta (tröttheten, illamåendet, mattheten, oron, glädjen - you name it, jag grinar för allt) och senare ikväll ska jag och maken titta på en otäck serie som gör att jag inte kan somna men som jag inte kan sluta titta på för nu måste jag se hur det går (Jordskott - hatkärlek!). 

Innan jag avslutar bara; tusen, tusen tack för alla fina ord efter mitt förra inlägg! Tack för all omtanke och kärlek och tack för att ni läser det jag skriver!

Och DÄR kom tårarna.

Hej!

8 kommentarer:

 1. Älskar att du är tillbaka!!!! ��

  SvaraRadera
 2. Älskar också att du är tillbaka!!! ❤️

  SvaraRadera
 3. Kan inte göra annat än skrattgråta när jag läser detta! Kanske för att jag /vi är likadana i min familj. ��

  SvaraRadera
 4. HAHAHAHAHAAAAAA!!!! Den bilden!!! Jag dör. Tack för att du skriver (och lägger upp bilder) igen. Kram

  SvaraRadera
 5. Grattis till den lilla därinne!
  Roligt att du har börjat skriva igen, och vilket inlägg, älskar sådana här vardagsinlägg!
  Vi har ju inte kommit till skolåkdern än, men oj, vad man kan ha dåligt samvete för en niomånaders också...

  SvaraRadera
 6. Härligt att du är tillbaka igen:)Och så skönt att se att ni också är helt vanliga föräldrar:)Kram Bodil

  SvaraRadera
 7. Waow och halleluja! Det finns fler som oss alltså! Tack

  SvaraRadera
 8. Waow och halleluja! Det finns fler som oss alltså! Tack

  SvaraRadera